KRUCHE KAKAOWE CIASTECZKA Z BANANAMI I CZEKOLADĄ
Skałdniki na ok. 10 ciasteczek:
Ok 1/3 kruchego ciasta kakaowego z mojego przepisu - Tarta cytrynowa
1 duży banan
Rządek mlecznej lub białej czekolady
Kruche ciasto rozwałkować i podzielić na ok. 10 w miarę równych części. Banana podzielić na plastry ok 1 - 1,5 cm. Każdą kostkę czekolady podzielić na 3 części. Na każdym kawałku ciasta położyć banana, na to czekoladę i zawinąć szczelnie. Piec ok. 20 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Najlepsze są jeszcze ciepłe z rozpływającą się czekoladą, polecam :)
jeszcze ciepłe muszą być rzeczywiście najlepsze, już sobie wyobrażam :)
OdpowiedzUsuńWyobraźnia nie pomoże, polecam spróbowanie! Tylko ostrzegam bo znikają masakrycznie szybko... :)
Usuń