poniedziałek, 4 lutego 2013

Kruche ciasteczka z bananem i czekoladą

A co jeśli zostało trochę kruchego ciasta? Za mało żeby je zamrozić a wyrzucić szkoda... Kruche ciasteczka! Te są moje ulubione, znikają jeszcze ciepłe a w wykonaniu są banalne :) Polecam każdemu kto ma ochotę na coś pysznego i to zaraz!

KRUCHE KAKAOWE CIASTECZKA Z BANANAMI I CZEKOLADĄ 

 


Skałdniki na ok. 10 ciasteczek:

Ok 1/3 kruchego ciasta kakaowego z mojego przepisu - Tarta cytrynowa
1 duży banan
Rządek mlecznej lub białej czekolady


Kruche ciasto rozwałkować i podzielić na ok. 10 w miarę równych części. Banana podzielić na plastry ok 1 - 1,5 cm. Każdą kostkę czekolady podzielić na 3 części. Na każdym kawałku ciasta położyć banana, na to czekoladę i zawinąć szczelnie. Piec ok. 20 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Najlepsze są jeszcze ciepłe z rozpływającą się czekoladą, polecam :)

Smacznego!

Dodaję do bananowej akcji :)

2 komentarze:

  1. jeszcze ciepłe muszą być rzeczywiście najlepsze, już sobie wyobrażam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wyobraźnia nie pomoże, polecam spróbowanie! Tylko ostrzegam bo znikają masakrycznie szybko... :)

      Usuń