Dziś słodkie, pyszne i każdemu dobrze znane ciasto a mianowicie Rafaello.
Tyle, że tym razem inaczej, bo bez przepisu. Najlepszy możliwy przepis na to ciasto znajdziecie TUTAJ.
Wersja z Moje Wypieki nie ma sobie równych.
Więc dlaczego ten przepis? Bo jest jedna mała modyfikacja dzięki której ciasto jest jeszcze smaczniejsze. Otóż do kremu warto dodać kieliszek rumu. W tym wypadku można odjąć trochę mleka aby na pewno stężało. Mówię wam - efekt niesamowity. Jest wtedy mniej mdłe i można zjeść go kilka kawałków więcej ;)
A tutaj kilka zdjęć z przygotowania :
nigdy nie dodawałam rumu, wezmę do serca tę radę :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam!
Szana :)
ciekawe, ja zawsze sama robiłam biszkopt a tu widzę oszczędność czasu! super, z rumem też nie próbowałam. :)
OdpowiedzUsuń