wtorek, 15 stycznia 2013

Rafaello - dobra rada :)

Wow, dostałam się na Durszlak co zmotywowało mnie do wzięcia się do tego bloga na poważnie :)
Dziś słodkie, pyszne i każdemu dobrze znane ciasto a mianowicie Rafaello.



Tyle, że tym razem inaczej, bo bez przepisu. Najlepszy możliwy przepis na to ciasto znajdziecie TUTAJ.
Wersja z Moje Wypieki nie ma sobie równych.
Więc dlaczego ten przepis? Bo jest jedna mała modyfikacja dzięki której ciasto jest jeszcze smaczniejsze. Otóż do kremu warto dodać kieliszek rumu. W tym wypadku można odjąć trochę mleka aby na pewno stężało. Mówię wam - efekt niesamowity. Jest wtedy mniej mdłe i można zjeść go kilka kawałków więcej ;)

A tutaj kilka zdjęć z przygotowania :


 

Smacznego!


2 komentarze:

  1. nigdy nie dodawałam rumu, wezmę do serca tę radę :)
    pozdrawiam!
    Szana :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ciekawe, ja zawsze sama robiłam biszkopt a tu widzę oszczędność czasu! super, z rumem też nie próbowałam. :)

    OdpowiedzUsuń